Gebruik maken van de Snel Herstel Fysiotherapie

Wanneer u last en pijn heeft tijdens het lopen, is het belangrijk dat u daarmee naar de dokter gaat. De dokter zal u eerst onderzoeken en dan pijnstillers geven om de pijn te onderdrukken, zodat u ook weer beter kunt lopen. Wanneer na een verloop van een bepaalde periode blijkt dat de pijnstillers niet goed hebben geholpen, zal de dokter u naar een fysiotherapeut sturen. Als u in Almere Haven woont is het verstandig om gebruik te maken van de fysiotherapie Almere Haven. De fysiotherapie Almere Haven is gemakkelijk, omdat u zeker meermalen voor een behandeling de fysiotherapeut zal moeten bezoeken.

Het bezoek aan de fysiotherapie Almere Haven

Als u een afspraak gemaakt heeft bij de fysiotherapeut Almere Haven zal deze tijdens het eerste gesprek u een aantal vragen stellen. Hij wil eerst de oorzaak weten waardoor de pijn is ontstaan. Het maakt een groot verschil om u te kunnen helpen, als de fysiotherapeut weet dat de pijn is ontstaan door het sporten of door bijvoorbeeld een onverwachtse beweging die u gemaakt heeft. Ook kan de pijn er nog zijn, omdat u onlangs geopereerd bent. Wanneer u een knieoperatie ondergaan heeft, kunnen de pijnklachten lang aanwezig blijven. Daarna zal de fysiotherapeut Almere Haven u lichamelijk onderzoeken. De pijnklachten komen vaak voor in de rug, nek, armen, benen en schouders.

De fysiotherapeuten

Afhankelijk van waarvoor u de fysiotherapeut bezoekt, krijgt u een therapeut toegewezen. Er zijn meerdere soorten fysiotherapeuten die allemaal een eigen specialisme hebben. Wanneer u pijnklachten heeft, die ontstaan zijn tijdens of na het sporten, zult u hoogstwaarschijnlijk geholpen worden door een manueel therapeut. Deze maakt hoofdzakelijk gebruik van massagetherapie en bewerkt de zachte delen met de handen. In enkele gevallen zal een manueel therapeut ook gebruik maken van toestellen. Naast de manueel therapeut zijn er ook bekkentherapeuten, geriatrietherapeuten en arbeidstherapeuten. Een fysiotherapeut kan kiezen uit massagetherapie, oefentherapie of fysische therapie.

Plaats een reactie