Wat is het verschil tussen een drogist en een apotheek?

Het komt bij iedereen wel een of meerdere keren voor dat men een keelontsteking krijgt of verkouden wordt. Dan kunt u daarvoor zelf medicijnen kopen bij een drogist. Voor de medicijnen die u bij een drogist koopt, heeft u geen briefje van de huisarts nodig. Ook voor tandpijn kunt u naar de drogist gaan voor een pijnstiller. Wanneer u in Apeldoorn woont, is het verstandig om naar de drogist Apeldoorn te gaan. Wanneer u daar medicijnen haalt, zal de persoon, waarbij u gaat afrekenen, aan u vragen of u nog uitleg wilt hebben over de medicijnen die u wilt kopen. Als u aangeeft dat u geen uitleg nodig heeft, zal de drogist Apeldoorn de medicijnen gewoon aan u verkopen. Bij de drogist Apeldoorn kunt u medicijnen kopen die zelfs bij een verkeerd gebruikt geen levensgevaarlijke situaties zullen veroorzaken. Bij de drogist kunt u naast de medicijnen ook lichaamsverzorgende producten kopen.

De apotheek Apeldoorn

Wanneer u met lichamelijke klachten naar de huisarts gaat, dan zal deze u onderzoeken en medicijnen voorschrijven. Deze medicijnen die een huisarts voorschrijft, zijn over het algemeen veel sterker, dan de medicijnen die u bij een drogist kunt kopen. Voor de medicijnen die u bij de apotheek Apeldoorn kunt halen, heeft u een briefje van de huisarts nodig. De medicijnen die u met een briefje van de huisarts bij de apotheek Apeldoorn kunt gaan halen, worden over het algemeen vergoed door uw zorgverzekeraar.

Gebruik maken van de AGA-apotheken

U kunt bij de AGA apotheek (Apotheek Groep Apeldoorn) medicijnen verkrijgen met en zonder briefje van de huisarts. Is uw zorgverzekeraar bij de AGA aangesloten, dan kunt u in het apotheek gedeelte uw voorgeschreven medicijnen ophalen. De AGA levert de beste zorg, service en kwaliteit. Het is gemakkelijk dat bij een AGA de apotheek en drogist onder een dak werkzaam zijn. Daarom kun u er terecht voor de voorgeschreven medicijnen, maar ook de medicijnen die u er wilt gaan kopen. Voor de medicijnen die u er wilt gaan kopen, kunt u zelf afrekenen zonder dat u een briefje van de huisarts hoeft te overleggen.

Plaats een reactie